№5-6(47-48) сентябрь 2012
ЛКЦ
поиск
с до от до
Ближайшие события

III-й ежегодный Logistics Innovation Forum 2013

6 февраля 2013 года в конференц-зале гостиницы «Русь» (Киев, ул. Госпитальная, 4) состоится форум «Инновационные решения и технологии эффективного управления логистикой и складом. Минимизация затрат и эффективность».

подробнее

Всеукраинский День Логиста - неиссякаемый источник ответов и решений (30 ноября)

Бесплатный практикум по оптимизации управления складом на примере существующего проекта.

Семинар «Фрахтовые операции в деятельности транспортно-экспедиторских организаций»

І Международная конференция "Логистика & Архитектура цепей поставок"

Автоэкспедиция

Порушення при держзакупівлях

Опубликовано: 21.02.2008 00:00
Тендерна палата України, виконуючи доручення прем’єр-міністра по проведенню антикорупційного аудиту у сфері держзакупівель, встановила, що Міністерство транспорту і зв’язку та підлеглі йому структури і структури системи Мінтрансзв’язку використовували 4 млрд. 379 млн. грн. із грубим порушенням чинного законодавства, при цьому збитків державі нанесено у розмірі 1 млрд. 68 млн. грн. Про це повідомив Голова правління Тендерної палати України Володимир Лаба.

Матеріали перевірок, заявив Володиир Лаба, передані Президентові, Прем’єр-міністру, Міністру транспорту і до правоохоронних органів. «Ми впевнені, що ці матеріали на залишаться без уваги», – підкреслив Голова правління. Зокрема, за його словами, порушення виявлені в ДАК «Автомобільні дороги України», в «Укрзалізниці», Держдепартаменті морського і річкового транспорту, а також на підприємствах, підлеглих цим структурам.

Так, в ДАК “Автомобільні дороги України” при проведенні тендерів встановлено порушення на 11 млрд. грн, з яких, за висновками Тендерної палати, збитками для держави можна рахувати близько 900 млн. грн., на підприємствах морегосподарського комплексу вияв-лено порушень на 40 млн. грн., при цьому збитки становлять 8 млн., на підприємствах «Укрзалізниці» – на понад 1,1 млрд. грн. збитків – 150 млн. грн.

«Враховуючи наявні матеріали перевірок за 2007 рік, Тендерна палата була вимушена в кінці минулого року зупинити більше 500 процедур держзакупівель по системі Мінтрансу на загальну суму понад 9 млрд. грн. По “Укрзалізниці” було зупинено 300 процедур на суму 5,62 млн. грн., по “Укравтодору” – 178 процедур на 3,5 млн. грн., по підприємствам морегосподарського комплексу – на 230 млн., по підприємствам зв’язку на 16 млн.», – повідомив Володимир Лаба.

Голова правління Тендерної палати відзначив, що в ході перевірок були виявлені стандартні порушення: проведення закупівель за завищеними цінами, закупівля товарів і послуг у одного виконавця при існуванні конкурентного ринку, проведення процедур із заздалегідь відомим виконавцем тощо.

P. S. Минтранссвязи до 10 февраля 2008г. приостановило проведение тендерных процедур по всем предприятиям и подразделениям отрасли. До этого времени в ведомстве обещают выработать новую систему закупок, а также поменять состав большинства тендерных комиссий – для того, чтобы остановить злоупотребление в сфере закупок за госсредства.

Внутренним приказом министра транспорта Иосифа Винского от 25 января приостановлено проведение всех плановых закупок с тем, чтобы изучить ситуацию и принять меры, направленные на повышение прозрачности системы закупок.

Комментарии

Никто не оставлял комментариев

Оставлять комментарии могут только
зарегистрированые пользователи.

Вход на сайт     Регистрация