№5-6(47-48) сентябрь 2012
ЛКЦ
поиск
с до от до
Ближайшие события

III-й ежегодный Logistics Innovation Forum 2013

6 февраля 2013 года в конференц-зале гостиницы «Русь» (Киев, ул. Госпитальная, 4) состоится форум «Инновационные решения и технологии эффективного управления логистикой и складом. Минимизация затрат и эффективность».

подробнее

Всеукраинский День Логиста - неиссякаемый источник ответов и решений (30 ноября)

Бесплатный практикум по оптимизации управления складом на примере существующего проекта.

Семинар «Фрахтовые операции в деятельности транспортно-экспедиторских организаций»

І Международная конференция "Логистика & Архитектура цепей поставок"

Автоэкспедиция

VIII Львівський міжнародний економічний форум

Опубликовано: 9.11.2008 00:00
За вісім років з моменту свого заснування Львівський міжнародний економічний форум став потужною національною та міжнародною платформою, відкритою для компетентного обговорення важливих проблем, пов’язаних з конкурентноздатністю регіонів, їхнім економічним зростанням та стратегічним розвитком.

Фокусом цьогорічного Форуму стало обговорення стабільного розвитку регіонів як основи для зростання національних галузей економіки.

На Форумі було представлено провідні об’єкти національної інфраструктури, зокрема ті, що пов’язані з проведенням Євро-2012 в Україні, а також проекти інвестування в об’єкти кульVIII Львівський міжнародний економічний форум турної спадщини, враховуючи нові можливості співпраці України з країнами Європи та переймання найвдалішого європейського досвіду у цих сферах.


VIII Львівський міжнародний економічний форум, фокусом якого стало обговорення питань стабільного розвитку регіонів як основи для зростання національної економіки, завершив свою роботу 3 жовтня 2008 року.

Форум був підтриманий на найвищому державному рівні – проходив під патронатом Президента України Віктора Ющенка, який взяв участь у роботі заходу 2 жовтня. Зріс також представницький рівень закордонних учасників Форуму, серед яких були віце-президент Європейського інвестиційного банку Єва Срейбер, виконавчий директор Європейського інвестиційного банку, член ради директорів ЄБРР Террі Браун, заступник генерального директора Генерального директорату з питань енергозабезпечення та транспорту Єврокомісії Золтан Казацай та інші поважні особи. Учасників Форуму привітала прем’єр-міністр України, з доповіддю на пленарній сесії виступив міністр регіонального розвитку та будівництва України Василь Куйбіда.

Львівський регіон має значний інвестиційний потенціал, і заходи такого рівня як Львівський міжнародний економічний форум допомагають знайти нових інвесторів, як всередині країни, так і за кордоном. Нині на Львівщині реалізуються проекти на загальну суму інвестицій близько 7 мільярдів доларів, близько 5 мільярдів доларів у розвиток інфраструктури регіону влада Львівщини планує залучити впродовж наступних 5 років.

У рамках проведення Форуму було представлено 5 ключових інвестиційних проектів із розвитку регіону, для реалізації яких влада Львівщини планує залучити близько 15 мільярдів гривень. Це, зокрема, проекти з реконструкції міжнародного аеропорту «Львів», будівництва нового стадіону у Львові, розбудови транспортної магістралі «Краковець-Львів-Броди», що є частиною трансєвропейского транспортного коридору «Берлін – Дрезден – Вроцлав – Краків – Львів – Київ – Москва» (першого концесійного автобану на території України), будівництва вузькоколійної залізничної магістралі «Євроколія» та багатофункціонального приміського вокзального комплексу у Львові, а також проект з будівництва та реконструкції об’єктів розміщення учасників та гостей чемпіонату Євро-2012.

Микола Кміть, голова Львівської обласної державної адміністрації: «Участь у VIII міжнародному економічному форумі Президента України та поважних іноземних гостей свідчить про значущість цієї події на міжнародному та національному рівні.

Робота із залучення інвестицій у розвиток регіону триває постійно, а Форум – це ефективний майданчик для зустрічі влади, бізнесу та експертного середовища. Уже завтра ми розпочнемо підготовку до наступного IX економічного форуму у Львові, з тим щоб зробити його ще масштабнішим і успішнішим».

Андрій Садовий, міський голова Львова: «Форум з року в рік стає прагматичнішим. Це місце зустрічі та обміну ідеями. Наша мета – зробити Львів центром дискусій європейського рівня. Наразі ми можемо говорити, зокрема, про успішні переговори з ЄБРР щодо фінансування робіт з розвитку транспортної інфраструктури міста, прогрес у реалізації проекту «Євро колія», який має не тільки інфраструктурне, а цивілізаційне значення».

Заступник генерального директора Генерального Директорату з питань енергозабезпечення та транспорту Єврокомісії Золтан Казацай про економічний форум: Найважливішим успіхом економічного форуму було те, що він зібрав експертів з різних галузей діяльності.

На такому форумі зустрічаються люди, які можуть бути потенційними інвесторами тих проектів, що представляються. Такого типу форуми допомагають країні розвиватись. В країнах, де періодично відбуваються такі форуми, простежується фінансовий розвиток і не тільки країни, а й міста, де він відбувається. Адже учасники отримують потрібну інформацію про конкретні пропозиції.

Голова проекту ілюмінації Департаменту урбанізації мобільності та громадського державного майна міста Гент (Бельгія) Філіп де Ро про економічний форум: Я приїхав на цей Форум на запрошення Львівської міської ради, щоб обмінятись досвідом і розказати про ті можливості, які є в освітленні міста. Львів є унікальним і має величезний потенціал у цій галузі. Я вражений, яка активна робота з освітлення міста проводиться у Львові. Хочу зазначити, що місто Львів змінюється на стільки динамічно, що я в невеликій кількості містах таке бачив.

Але Львову потрібно ще багато зробити в напрямку освітлення міста, особливо його центральної частини. Радо запрошую львівських фахівців у місто Гент у Бельгію.

Конкретні підсумки Форуму:

  • Місто презентувало 6 великих інвестиційних проектів: концепція нового бізнес-центру Потенційним інвесторам було представлено 6 великих інвестиційних проектів Львова: концепція нового бізнесрайону Львова на вул. Липинського; концепція розвитку житлового масиву Сихів; інфраструктура пропозиції навколо території стадіону до «Євро-2012»; транспортні проекти магістральних вулиць та розв’язок; земельні ділянки під будівництво паркінгів у м. Львові; будівництво швидкісної колії європейського стандарту зі Львова до Польщі. Зокрема, на проект нового бізнес-району Львова вже було знайдено перших інвесторів.
  • 7 важливих пропозицій від міжнародних компаній щодо проекту стратегії розвитку транспортної інфраструктури м. Львова, що буде фінансуватись німецьким банком KFW.
  • Домовленість про фінансування ЄБРР проекту по дворівневій розв’язці по вул. Стрийська – Наукова.
  • Було досягнуто домовленості про підтримку Європейським союзом проекту «Євроколії. Протягом року буде створено технічний секретаріат опрацювання проектів центральної вісі III транспортного коридору Вроцлав - Краків - Львів - Київ. Цей секретаріат матиме повноваження представляти Європейську комісію в регіонах, що дозволить активніше лобіювати реалізацію та політичну підтримку проекту Євроколії.. В найближчий час буде підготовлено спільне звернення президентів України та Польщі до Європейської комісії щодо повної підтримки швидкісної колії з Польщі до Львова. За наступні 4 роки проект «Євроколія» має бути реалізовано.

Комментарии

Никто не оставлял комментариев

Оставлять комментарии могут только
зарегистрированые пользователи.

Вход на сайт     Регистрация